Aquest divendres s’esgota el termini per presentar candidatures per a les eleccions del 21 de desembre. Carles Puigdemont està ultimant, amb la direcció del PDeCAT, la composició de la llista de Junts per Catalunya, després que el partit hagi accedit a prescindir de les sigles i donar llibertat a Puigdemont perquè configuri una proposta amb què “se senti còmode”. La candidatura incorporarà membres de la Mesa del Parlament, alguns consellers de la legislatura anterior, però també nombrosos independents.

Jordi Sànchez deixa el càrrec de l’ANC

El primer confirmat és Jordi Sànchez, que hi anirà de número dos. Sànchez ha cessat en el càrrec de president de l’ANC. A la candidatura també sonen altres noms, com Ferran Mascarell i la historiadora Aurora Madaula.

Un cop Jordi Sànchez ha renunciat el seu càrrec de president de l’ANC, aquesta entitat ha de triar un nou líder. Per això, està previst que en els pròxims dies hi hagi una reunió del secretariat extraordinari per convocar eleccions pel secretariat. Les eleccions estaven previstes pel mes d’abril, que és quan la junta actual se’ls hi acaba el mandat. Fonts de l’Assemblea han assegurat a betevé, que el més probable és que ara aquesta assemblea per escollir el secretaria se celebri entre el mes de gener o febrer. 

En la reunió extraordinària, el secretariat podria escollir un nou president, però tot fa pensar que com que només seria per uns mesos, tot continuar igual. I Agustí Alcoberro continuarà assumint la funció de portaveu de l’entitat sobiranista mentre no s’esculli els socis no escullin un nou president.

 

Lluís Corominas no formarà part de la llista

Qui segur que no anirà a la llista és Lluís Corominas, que s’acomiada de la primera línia política després de 14 anys de diputat. Ha explicat que és una “decisió meditada”, que ja va prendre el 2015 i que no té res a veure amb el procés. Corominas abandona la política institucional amb dues causes obertes: una al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per desobediència i una altra al Tribunal Suprem per rebel·lió, per la qual s’afronta a una pena de fins a 30 anys de presó.