PEDRO SÁNCHEZ, candidat del PSOE "El señor Iglesias hoy dice que el derecho a la autodeterminación no es una línea roja, pero eso depende. Pero es que no es cierto, no es cierto porque yo lo he vivido cinco meses después del 20 de diciembre. Yo sé cuáles son las líneas rojas del señor Iglesias y cuáles no, y le puedo asegurar que esta es una de ellas."

En una entrevista a TVE, Pedro Sánchez ha assegurat que sap “quines són les línies vermelles del senyor Iglesias i quines no” i que pot assegurar que “el dret a l’autodeterminació és una d’elles”. Sánchez ho ha dit després que el candidat d’Units Podem, Pablo Iglesias, assegurés en el debat a quatre que no hi hauria línies vermelles per formar govern després del 26-J.

Jordi Sevilla:”Debería gobernar el candidato que consiga mayor apoyo.”

A banda de Pedro Sánchez, qui també ha llençat més llenya al foc, aquest dimecres, ha estat l’exministre socialista i responsable econòmic del PSOE, Jordi Sevilla, que ha parlat dels possibles escenaris postelectorals. En un tuit, ha demanat que, per evitar unes terceres eleccions, s’hauria de deixar governar el candidat que aconsegueixi més suport parlamentari després de les eleccions del 26 de juny.

La piulada ha generat força enrenou a la xarxa. De fet, el seu tuit ha tingut més de 300 retuits. En tot cas, l’afirmació de Sevilla obre la porta a una possible abstenció del PSOE davant d’un govern del PP, tot i que els socialistes sempre han deixat clar que mai no donaran suport als populars ni directe ni indirectament.