FRANCESC HOMS, candidat de CDC "I va venir aquí i va dir, donaré suport als drets de Catalunya i dos dies després va a la televisió en aquest debat i diu bé, és això o potser una altra cosa, és allò de Groucho Marx, tinc aquests principis però vaja, si convé en tinc uns altres." GABRIEL RUFIÁN, candidat d'ERC "Per a nosaltres només hi ha una condició, només hi ha una línia vermella que es diu democràcia, que es diu que la gent voti, que es diu referèndum a Catalunya, però també sabem que és ciència-ficció política." XAVIER DOMÈNECH, candidat d'En Comú Podem "Per seure en una taula no podia haver-hi línies vermelles, que per construir un pacte un sempre ha d'estar disposat a escoltar l'altre. No hem sentit una proposta millor que el referèndum."

El candidat d’ERC, Gabriel Rufián, creu que Iglesias “potser va ser més sincer” que el candidat d’En Comú Podem, Xavier Domènech, en admetre al debat a quatre que el referèndum de Catalunya no seria una línia vermella. “Domènech ho veu com una línia vermella, mentre que Iglesias el considera una línia ambre o una línia poc vermella”. En aquest sentit, Rufián s’ha preguntat “com ho farà Domènech per convèncer el seu partit matriu?”.

En una entrevista a TV3, el candidat de CDC, Francesc Homs, ha acusat Pablo Iglesias de ser un Grouxo Marx quan parla del referèndum. “Tinc aquests principis però potser en tinc uns altres”, ha dit Homs mentre recordava que aquest dissabte passat, en el míting central d’En Comú Podem a Barcelona, Pablo Iglesias va assegurar que donaria suport als drets de Catalunya.

Domènech: “No hem trobat una proposta millor que el referèndum”.

El candidat d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ja ha respost ERC i CDC des d’un acte a Santa Coloma de Gramenet. Domènech ha negat cap canvi d’actitud sobre el referèndum. Ha reiterat que no és una línia vermella per pactar el futur govern, tot i que ha assegurat que és la millor solució per resoldre el conflicte territorial. “Que no hi hagi línies vermelles i que estiguem disposats a escoltar als altres no vol dir que haguem trobat una proposta millor que el referèndum”.