Tot i que els socialistes han centrat bona part de les crítiques d'aquesta campanya en Units Podem, a qui responsabilitzen de la repetició d'eleccions, la candidata del PSC avui ha allargat la mà a la formació de Pablo Igleias per entendre-s'hi a partir del 26 de juny. Batet diu que ho veu més fàcil que no pactar amb Ciutadans. MERITXELL BATET, candidata del PSC "Jo crec que les coincidències de polítiques si pensem en les ideologies dels partits, si Podemos s'autodefineix com un partit d'esquerres a priori sembla que hi ha d'haver majors coincidències amb aquest partit." Xavier Domènech ha recollit el guant de Batet i li ha recordat que els comuns reclamen un pacte a la barcelonina, és a dir, un govern liderat per Units Podem però amb participació dels socialistes. Ara bé, tot i agrair-li el gest, li ha recordat que la seva posició és minoritària al partit. XAVIER DOMÈNECH, candidat d'En Comú Podem "Meritxell Batet en aquests moments és la única dirigent del socialisme disposada a acceptar un model de pacte a la barcelonina. Valorem satisfactòriament l'aposta de Meritxell Batet perquè és la nostra aposta." Domènech creu que si els socialistes desestimen un acord d'esquerres i, en canvi, exploren la gran coalició, suposarà el seu "suïcidi polític".

El candidat d’En Comú Podem, Xavier Domènech, celebra que Batet vulgui explorar aquesta fórmula, però també recorda que “en aquests moments és l’única dirigent del socialisme disposada a acceptar un model de pacte a la barcelonina”. Domènech assegura que si després del 20 de desembre apostava per un govern “a la valenciana”, presidit pel PSOE i amb participació de Podem, després del 26-J la seva prioritat seria reproduir a La Moncloa un pacte “a la barcelonina”, és a dir, un executiu presidit per Pablo Iglesias i amb ministres socialistes.

Xavier Domènech confia que després del 26-J el PSOE negociï per aconseguir un govern d’esquerres a La Moncloa. Conscient que l’acord entre Units Podem i els socialistes té l’oposició frontal de la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, Domènech ha demanat valentia a l’equip de Pedro Sánchez. En aquest sentit, durant un acte de campanya a Igualada (l’Anoia), el candidat d’En Comú Podem ha avisat que “si el PSOE segueix la política que marca Susana Díaz, se’n va al suïcidi polític”.

Exportar el pacte de l’Ajuntament de Barcelona al govern de Madrid

Pel segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que hi pugui haver entesa entre socialistes i comuns el 26-J depèn de la voluntat política dels dirigents. En aquest sentit, ha culpat Pablo Iglesias que no hagi hagut acord el 20-D. D’altra banda, Collboni ha defensat els pactes amb les diferents confluències de Podem al País Valencià i a Barcelona, on el líder socialista ha prioritzat, assegura, les qüestions de ciutat per sobre de l’ambició per un càrrec, tal com va fer, diu, Iglesias en els comicis de desembre.