Les coques del 26-J, que són una combinació de brioix i fruita de temporada, formen part d’una iniciativa de la pastisseria Escribà amb la qual els clients també tenen l’oportunitat de votar quin és el seu candidat preferit. Per això a l’establiment que tenen a la Gran Via de les Corts Catalanes hi ha sis urnes perquè els clients hi dipositin una merenga per exercir el vot. “És per donar un toc dolç a la política”, assegura Christian Escribà.

El dibuixant Joan Vizcarra ha estat l’encarregat de fer les caricatures que apareixen a la xocolata blanca que hi ha al damunt de la coca i els pastissets de les eleccions. Pedro Sánchez hi apareix convertit en un serraller amb una clau, que, segons l’autor de la imatge, és la “clau de la governabilitat”. Tant Mariano Rajoy com Albert Rivera hi surten gairebé despullats. Mentre que el president es tapa amb una gavina, el líder de Ciutadans ho fa amb Naranjito, la mascota del Mundial de 1982.

Entre els candidats catalans, Xavier Domènech hi apareix amb una pancarta que, segons Vizcarra, exemplifica el “sí que es pot”. Rufián surt al costat d’una gran estelada i Francesc Homs, recolzant-se en un cartell de Convergència. Tot i que no apareix en la imatge, durant la presentació de la coca del 26-J s’ha acompanyat la caricatura d’Homs d’una maça de la justícia, que feia referència al procés judicial en què està immers pel 9-N.

Rufián es vol menjar Domènech

Durant la presentació de la coca del 26-J, els polítics han exhibit bona sintonia. El candidat d’ERC, Gabriel Rufián, ha bromejat dient que en lloc de tastar la seva coca preferiria menjar la que tenia la caricatura de Xavier Domènech “per arribar primer”. Quan els periodistes li han preguntat quin gust tenia la seva coca, Rufián ha sentenciat: “De victòria”.

Dolors Montserrat, del PP, ha estat l’única representant política que, tot i no tenir una caricatura pròpia, ha assistit a la presentació. Així, Montserrat s’ha cruspit, literalment, Mariano Rajoy i ha comprat alguns trossos de coca amb la cara del president en funcions.