El candidat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, va dir ahir al vespre a Girona que el seu partit és qui defensa el dret a decidir i a fer un referèndum. XAVIER DOMÈNECH, candidat d'En Comú Podem: "En Comú Podem és la casa de tots els catalans que volen proclamar, construir el dret a decidir de Catalunya, aquesta és la casa, no ens equivoquem, som que ho estem fent possible." Una afirmació que, gairebé a la mateixa hora, Artur Mas, va negar des de Blanes. ARTUR MAS, president de CDC: "Que no ho saben que el referèndum es va fer un 9 de novembre i es va fer amb la gent de Convergència?" A Girona, l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau va demanar infraestructures dignes per a Catalunya, com rodalies i el corredor del Mediterrani. I a L'Hospitalet de Llobregat, en el tercer míting de la nit, Esquerra acusava precisament la formació de Colau i Domènech de no defensar aquest traçat davant d'Units Podem. JOAN TARDÀ, número 2 d'ERC: "Com és que s'atreveixen a callar davant d'un programa electoral, el de Podemos que diu que el corredor Mediterrani no ha de ser mediterrani sinó que ha de passar pel centre de la península, que digui, que contesti, per què?" Esquerra Republicana també va rebre un avís de Convergència. El candidat, Francesc Homs, els va recordar que el procés és en mans del parlament i del govern de Puigdemont i que s'ha de defensar sense matisos. Homs va deixar clar així que Esquerra i Convergència no estan d'acord ni respecte la CUP, ni pel què fa al referèndum unilateral d'independència.

En Comú Podem ha anat aquest dilluns fins a Girona, feu de l’independentisme. Xavier Domènech s’ha acompanyat de l’alcaldessa, Ada Colau, per defensar el referèndum i Colau ha aprofitat l’acte per demanar infraestructures dignes per a Catalunya, com Rodalies i el corredor del Mediterrani.

Des de l’Hospitalet de Llobegat, Esquerra Republicana ha criticat que En Comú Podem calli davant del recorregut que Podem proposa per al corredor en el seu programa. Segons el número dos, Joan Tardà, volen que passi pel centre de la península en lloc de passar pel Mediterrani. També ha convidat els favorables al dreta a decidir a sumar-se al procés constituent l’endemà del 26-J.

I Convergència Democràtica de Catalunya, en un acte a Blanes, s’han reivindicat com un dels impulsors del referèndum. El president dels convergents, Artur Mas, ha recordat a En Comú Podem que el dret a decidir ja es va exercir el 9-N.