Més de 1.700 persones, segons la Guàrdia Urbana, han omplert la plaça de Sant Jaume aquest diumenge al migdia de simpatitzants de Ciutadans. El partit d’Albert Rivera hi havia convocat una concentració sota el lema: “Ja n’hi ha prou! Justícia i convivència”, en què el líder del partit ha fet un discurs en què ha demanat l’aplicació del 155 i ha mostrat tot el seu suport als policies que estan aquests dies els carres pels aldarulls que hi ha hagut arran de la sentència. “Estem aquí perquè no volem que Catalunya sigui un territori sense llei”, ha dit Rivera.

“Necessitem un govern d’Espanya que defensi els febles i ataqui els poderosos” ha sentenciat Albert Rivera. Tot defensat que feia molt que havia avisat Pedro Sànchez de tot el que podia passar: “Vaig dir a Sánchez que la tornarien a armar. I se’n va mofar”. Una vegada més, el president de Ciutadans, ha reclamat al president del govern que inici el procés per destituir Quim Torra com a president del govern de Catalunya. “Tenim un article de la Constitució que pot fer cessar un senyor que talla carreteres. Fem fora Torra. A què estem esperant a destituir Torra?”

Rivera ha estat acompanyat per la portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, i la líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán. Els participants han desplegat una bandera amb forma de cor i amb les banderes d’Espanya, Catalunya i Europa. El candidat de Ciutadans a la presidència del Govern espanyol ha assegurat que ell vol ser president “per protegir a tots, protegir les famílies espanyoles i posar a la presó als qui intenten trencar el nostre país”.

“Els carrers són de tots”

Davant dels incidents d’aquests dies, Rivera ha al·ludit un dels missatges més sentits aquests dies, tot afirmant: “Els carrers són de tots, també són nostres”. Una afirmació que ha despertat els aplaudiments de la plaça que han començat a cridar “Els carrers són de tots”.  I en aquest sentit, Rivera ha reclamat que les institucions són de tots, per això ha demanat que es treguin de les institucions totes les estelades i llaços grocs que hi pugui haver penjades.

En referència els aldarulls d’aquests dies, Rivera ha afirmat que “no hi ha foc, no hi ha barricada, no hi ha panots, no hi ha bola d’acer, no hi ha mentida, assenyalament o amenaça”, que pugui frenar el seu projecte per a Espanya.

Durant la intervenció d’Albert Rivera, els regidors de Ciutadans a l’Ajuntament han penjat des de les finestres del consistori les banderes de Barcelona, Catalunya i Espanya.