La votació per escollir candidat a l’alcaldia entre els dos possibles candidats, Neus Munté i Carles Agustí, serà els propers 11 i 12 de maig, tant de forma presencial com electrònica. Els dos precandidats presentaran els projectes propis que tot i tenir “diferents accents”, segons Munté, no seran projectes antagònics perquè provenen de la mateixa família política.

L’exconsellera ha avançat que centrarà el programa de la seva candidatura en el progrés econòmic i social i en el tercer sector. El precandidat Carles Agustí ha dit que parlarà de l’obertura del partit i de la situació d’excepcionaltiat política.

De la seva banda, Joaquim Forn ha renunciat a presentar-se al procés de primàries, tot i que era el successor triat per l’exalcalde Xavier Trias. Així ho va fer saber en una carta adreçada als associats del PDeCAT en la qual explicava que ara es vol centrar en la seva situació personal per sortir de la presó i preparar la seva defensa jurídica. Els precandidats han recordat Joaquim Forn durant la presentació de procés de primàries.

Possible coalició independentista

Els dos candidats han explicat que no descarten que s’arribi a fer una coalició amb partits independentistes a Barcelona. La precandidata Neus Munté ha dit que aposta per la “candidatura més potent”. “La nostra família política va contribuir a formar JxCAT i JxSí, dues formacions molt positives per al conjunt del país”, ha dit l’exconsellera. El precandidat, Carles Agustí també ha deixat aquesta opció oberta. “Hem de traspassar les fronteres dels partits”, ha dit Agustí.