Segons l’ara responsable de Govern Obert de la Diputació de Barcelona, a la ciutat “no s’identifica cap projecte des que està Ada Colau” perquè, segons Agustí, “el que ara defensa és bàsicament el contrari del que havia dit quan es presentava a alcaldessa”. Precisament per encarar les primàries del PDeCAT, Carles Agustí ha encetat Obrim Barcelona, un “moviment ciutadà per recuperar Barcelona per als veïns” i que defensa “renovar la gestió i tornar a gestionar perquè Ada Colau no ho està fent”.

Agustí es batrà amb l’exconsellera Neus Munté

Les primàries del PDeCAT —que es faran al maig— es jugaran a dues bandes: Carles Agustí es batrà a les urnes amb l’exconsellera Neus Munté, que va presentar la candidatura aquest dimecres. Agustí ha admès que Munté “és més coneguda popularment”, però s’ha mostrat confiat en la seva experiència prèvia a l’Ajuntament com a comissionat de Participació i Associacionisme durant el govern Trias per defensar la seva candidatura. “He palpat i he gestionat els problemes més quotidians i més de cada racó de la ciutat”, ha dit.

Així com Munté, Carles Agustí ara haurà de recollir 100 avals d’associats del partit i 500 més de persones per poder ser candidat a les primàries. Pel que fa a la possible candidatura de Jordi Graupera, Agustí ha dit que no li consta que s’hagi de materialitzar en el si del PDeCAT, però ha aplaudit “qualsevol iniciativa que surti per recuperar Barcelona per als ciutadans i que exerceixi de capital”.