L’Ajuntament ha posat en marxa una nova eina, disponible a través de la plataforma www.decidim.barcelona, que permet als barcelonins fer un seguiment exhaustiu de les més de 1.400 actuacions recollides al Pla d’actuació municipal (PAM). Amb aquesta plataforma, a través de la qual es fan els processos participatius, també es van recollir les propostes ciutadanes, de les quals es pot veure ara l’evolució fins al projecte que finalment s’implantarà.

El govern municipal pretén que la ciutadania pugui auditar les tasques del consistori. La regidora de Participació, Gala Pin, assegura que es tracta d’un acte de rendició de comptes i transparència i remarca que és la primera vegada que s’ha combinat un mètode digital i presencial per recollir l’opinió dels barcelonins.

Fa dos anys van participar més de 39.000 persones —24.000 a través de la plataforma— en el procés participatiu per definir el Pla d’actuació municipal (PAM) i la desena de plans d’actuació de districtes (PAD), quan es van recollir prop d’11.000 propostes que van ser afegides als projectes del consistori.