Neus Munté ha explicat que té com a referents altres alcaldesses del seu partit, així com l’exalcalde Xavier Trias i el seu equip. L’exconsellera ha mencionat Joaquim Forn -que s’havia postulat per a les primàries– i ha lamentat que estigui “privat injustament de llibertat”. Munté ha comunicat la seva candidatura a les primàries a tots els regidors del PDeCAT a Barcelona, però ha dit que encara no els ha demanat l’aval.

La precandidata del PDeCAT ha destacat la seva “vocació de servei” pel seu passat a la UGT i com a consellera de Benestar Social i de la Presidència. Munté ha dit que l’Ajuntament ha de reforçar les aliances amb el tercer sector i el món econòmic. L’exconsellera ha explicat que seguirà com a presidenta en funcions del PDeCAT perquè és un càrrec representatiu que és compatible amb les primàries.

Carles Agustí, un altre aspirant

A banda de Neus Munté, un dels altres noms que sona per a les primàries és el de Carles Agustí, segons l’agència Europa Press. Agustí va ser comissionat de Participació en el mandat de Xavier Trias, i va ocupar el número 15 en la llista del 2015. En l’actualitat és responsable de Govern Obert a la Diputació. Munté ha destacat que Agustí coneix molt bé el món municipal i que són companys de partit des que militava a la JNC.