En la concentració, Colau ha conversat amb algunes manifestants del col·lectiu de la neteja d’edificis que s’han manifestat aquest dijous pel centre de la ciutat per reclamar millores salarials en el nou conveni. L’alcaldessa ha denunciat que les dones de la neteja “estan infrapagades”. A la plaça de Sant Jaume s’han vist també altres regidors de BComú, el PDeCAT, Cs, ERC i el PSC.

Republicans i socialistes, igual que els comuns i la CUP, s’han sumat a la vaga general, mentre que el PDeCAT s’ha adherit a l’aturada de dues hores. Ciutadans, igual que el PP, no ha donat suport a cap de les aturades del 8-M tot i que ha participat en la concentració del migdia.

La vicepresidenta del PDeCAT, Neus Munté, ha reivindicat que “cal una sensibilització social” més enllà de la tasca que es fa des de la política. La regidora de Cs Marilén Barceló ha explicat que el seu grup ha treballat com un dia normal i que seguiran fent-ho per aconseguir “la igualtat real entre dones i homes”. Montse Benedí (ERC) ha dit que les dones volen tenir tots els drets “avui i cada dia” i que la reivindicació és “una lluita constant”. Des del PSC, Carmen Andrés ha dit que el 8-M ha de servir per visualitzar “la feina invisible” de les dones a casa i denunciar la bretxa salarial.