Alfred Bosch vol “sumar i ampliar suports” i, per això, no renuncia a una llista conjunta dels partits independentistes per assolir l’alcaldia de Barcelona. Tot i això, el republicà ha afirmat que no vol entrar en el “joc de sigles i noms” i que ara no toca tractar aquesta qüestió. També s’ha ofert com a referent sobiranista al consistori. Tot plegat ho ha dit en la jornada de primàries del partit en la qual era l’únic aspirant. Aquest dissabte serà escollit oficialment durant el 55è Congrés Regional de Barcelona, que se celebrarà al Centre Cívic Can Felipa, al Poblenou.

Des de les dues del migdia i fins a les 21 h 4.000 militants i simpatitzants d’Esquerra Republicana han participat en el procés de primàries votant als 11 casals que el partit té als 10 districtes de Barcelona. Alfred Bosch és l’únic candidat i, per tant, tornarà a ser l’alcaldable republicà de cara a les eleccions municipals de la primavera del 2019. Bosch aspirarà a superar els cinc regidors que va obtindre el 2015, quan va presentar-se a la cursa per l’alcaldia per primera vegada.

La llista independentista a l’alcaldia

Alfred Bosch ha votat a les 18 h al casal del partit a Ciutat Vella. Bosch no ha volgut parlar gaire de la possibilitat d’una llista conjunta dels independentistes perquè encara hi ha partits que han d’escollir candidats i s’han de perfilar programes. Precisament, l’exregidor del PDeCAT i conseller destituït pel 155, Joaquim Forn, ha renunciat aquest divendres mitjançant una carta a la possibilitat de presentar-se a les primàries del partit perquè vol centrar-se en la seva defensa per sortir de la presó d’Estremera. Forn també ha suggerit la possibilitat de fer una llista conjunta independentista per Barcelona. També aquest divendres, Jordi Graupera, periodista i doctor en filosofia, ha difós un vídeo en què apel·la “al mig milió de persones” que voten a la ciutat per fer-ne una capital. Graupera ha convocat una conferència el dia 20 de març en què s’especula que es podria anunciar la intenció de configurar una candidatura que aglutini tots els independentistes de la ciutat.