Després del recompte dels avals que van presentar Neus Munté i Carles Agustí, el partit n’ha oficialitzat les candidatures. Segons Mercè Homs, totes dues “han superat amb escreix” les firmes necessàries: l’exconsellera n’ha aconseguit 244 d’associats del partit i 746 de ciutadans, mentre que l’excomissionat n’ha obtingut 127 d’associats i 799 de ciutadans.

Poques hores després que el partit presentés les dues candidatures, tant Agustí com Munté han donat el tret de sortida a la campanya electoral de les primàries. Fins d’aquí a un mes, els candidats faran debats amb la militància i trepitjaran els barris per donar a conèixer el seu programa. Aquest dijous al vespre n’han desgranat alguns dels punts principals.

Un relleu “desacomplexat” a Colau

Davant de 150 militants, Carles Agustí els ha preguntat si “sabeu quin és el projecte de Barcelona” de l’alcaldessa, Ada Colau, i ha assegurat que “jo no”. Agustí ha reblat que Colau es va presentar amb “un projecte que parlava d’habitatge, de desnonaments, de pobresa i sensellarisme”, però ha afegit que “totes aquestes xifres han anat a pijtor”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Munté. L’exconsellera ha retret que Colau “té zero credibilitat” i que té una “gran incapacitat per generar consensos”. En aquest sentit s’ha referit a l’últim “no” del Ple a l’allargament del tramvia i a les preguntes de la multiconsulta. Munté també ha dit que en el govern municipal “hi ha una manca de lideratge” i un “autèntic acomplexament”.

Voluntat de sumar en una llista unitària

La campanya electoral de Carles Agustí i Neus Munté també estarà marcada pel context polític català. Per això, algunes veus del partit també s’han mostrat partidàries de crear una llista unitària de cara al maig del 2019. Mercè Homs ha dit que cal “sumar més enllà del PDeCAT” i, de fet, Carles Agustí també ha recollit la proposta en la seva primera intervenció com a candidat. Ara bé, tots dos han coincidit en dir que el PDeCAT haurà de ser “una peça clau”.