L’alcaldessa, Ada Colau, ha dit que és “una barbaritat” que la Guàrdia Civil hagi detingut una integrant dels Comitès de Defensa de la República (CDR) que la fiscalia acusa de terrorisme i rebel·lió. “És una ofensa per les víctimes del terrorisme”, ha afirmat Colau, que ha defensat que a Catalunya no hi ha violència. L’alcaldessa ha dit que “l’únic terrorisme que hem patit és el de la Rambla l’agost passat” i ha fet una crida a aturar “la política de la crueltat”.

L’alcaldessa ha dit que la detenció d’una integrant dels CDR és una barbaritat també en termes jurídics i que cada vegada hi ha més juristes que demanen no fer servir el dret penal com a “eina per criminalitzar l’adversari”. Colau ha dit sentir-se ofesa per les declaracions del líder de Cs, Albert Rivera, sobre els CDR, a qui acusa de ser comandos, i ha dit que “en una democràcia sana i consolidada cap partit no es podria permetre banalitzar el terrorisme d’aquesta manera”.

Colau ha confirmat que aquest diumenge assistirà a la manifestació convocada per l’Espai Democràcia i Convivència perquè la qüestió de fons no és la independència sinó “defensar els drets i les llibertats”.