Per Colau, el rebuig de l’oposició a les preguntes de la multiconsulta s’explica per la proximitat de les eleccions municipals i per “les pressions d’Agbar”, ja que una pregunta anava sobre la gestió pública de l’aigua. L’alcaldessa ha criticat el PDeCAT i la CUP per defensar el referèndum de l’1-O, “que no tenia garanties” i, en canvi, rebutjar la multiconsulta que té, ha assegurat, l’aval dels serveis jurídics de l’Ajuntament. Colau s’ha mostrat especialment decebuda pel vot contrari de la CUP.

La CUP fa autocrítica

La regidora de la CUP Maria Rovira ha respost les crítiques de Colau i les entitats que van plantejar les preguntes i ha reiterat que “l’aigua és un dret fonamental que no pot ser consultat”. Tot i això, Rovira ha dit que entomen la crítica i que “potser no ens hem explicat amb suficient claredat”. La regidora cupaire ha recordat, però, que la multiconsulta no és vinculant i ha assegurat que l’Ajuntament té les eines per municipalitzar l’aigua “demà mateix”.

Justament aquest dimecres, la CUP ha presentat una campanya per demanar la municipalització de diversos serveis d’atenció social com l’atenció domiciliària, la teleassistència o els equips d’atenció a la infància i adolescència, entre d’altres. Segons la CUP, la municipalització d’aquests serveis permetria un control dels recursos públics i garantir les condicions dels treballadors.

El PP reclama “un acord per a Barcelona”

El líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha demanat a l’oposició un acord per impulsar mesures per a la ciutat al marge del govern de Colau. “No podem permetre que Barcelona s’enfonsi al costat de la ja enfonsada Ada Colau i el seu multifracàs”, ha afirmat Fernández Díaz. El dirigent popular ha dit que ja que l’oposició no va ser capaç de fer una moció de censura a l’alcaldessa, hauria de reaccionar per fer “un acord de mínims”.

En un comunicat, la presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, ha acusat Colau de “refugiar-se en el victimisme” i no reconèixer “la incapacitat per gestionar la ciutat i la manca de de projecte municipal”. Per Mejías, el rebuig del Ple al tramvia i la multiconsulta constata que l’alcaldessa “no sap dialogar amb l’oposició”.