L’enderroc del Pavelló Italià no està en l’agenda municipal més immediata i l’edifici seguirà funcionant com a equipament esportiu, com a mínim, fins al 2026. L’Ajuntament de Barcelona ha invertit les darreres setmanes 44.000 euros a condicionar el pavelló per a la pràctica esportiva i el districte de Sants-Montjuïc s’ha compromès amb les entitats que l’utilitzen a mantenir-hi l’ús esportiu, com a mínim, fins al 2026.

Una solució temporal

Des del setembre passat hi ha cinc clubs esportius del Poble-sec (CBSAPS, APA Poble-sec, PALMASEC, Terra Negra i Joves Units del Poble-sec) que fan servir l’edifici per entrenar-se. Les entitats van signar un conveni d’un any amb l’Ajuntament per utilitzar el pavelló construït el 1960, una cessió d’ús que, segons ha anunciat recentment el districte de Sants-Montjuïc, s’allargarà un any més.

Mentrestant, l’Ajuntament haurà de treballar a trobar un altre espai perquè els col·lectius que ara mateix utilitzen el Pavelló Italià continuïn amb la seva pràctica esportiva. S’havia parlat, per exemple, d’adequar una part del Palau d’Esports. Es tracta, però, d’una reforma molt costosa i, de moment, els equips tècnics municipals continuen valorant el cost i les possibilitats d’actuació.

Unes millores pagades pel Pla de barris

Fins ara el Pavelló Italià tenia un paviment massa lliscant per als esports que s’hi practiquen: bàsquet, futbol sala, voleibol i cal·listènia i això, segons explica uns dels entrenadors del Club de Bàsquet Sant Antoni Poble-sec, incrementava el risc de lesió de les jugadores: “Patíem pels genolls de les nostres esportistes, però ara podem córrer sense risc a relliscar”.

Per evitar caigudes i fer que la pràctica esportiva sigui més segura i confortable s’ha aplicat un tractament de resines multicapa de color blau al terra original. I s’han delimitat dues zones de joc diferenciades on s’han pintat un camps de futbol sala, dos camps de bàsquet i un de voleibol. El cost de l’actuació ha estat de 44.000 euros i s’ha finançat a través del Pla de barris.