L’Ajuntament de Barcelona limitarà l’horari d’obertura i tancament dels locals de restauració i dels establiments de productes d’alimentació propers al Fòrum durant la celebració del festival Primavera Sound 2024. En concret, del 29 de maig al 3 de juny, els vetlladors funcionaran de 8 a 23 h, la qual cosa implicarà que bars i terrasses endarreriran dues hores l’horari d’obertura.

Per la seva banda, els locals de 24 hores hauran de romandre tancats al públic entre les 22 i les 8 h. Tot plegat, per evitar possibles botellots que incrementin molèsties per incivisme, i concentracions de persones abans i després dels concerts. Són mesures que ja es van implementar el 2023.

Reforços i vigilància de l’espai públic

Paral·lelament a l’aplicació d’aquestes restriccions, durant la celebració del festival hi haurà una actuació coordinada de diferents serveis municipals per assegurar el dret al descans i a la tranquil·litat del veïnat. S’incrementarà la presència de Guàrdia Urbana a la zona amb tasques de vigilància d’espais públics i seguretat ciutadana i es farà un reforç específic dels serveis de neteja.

També s’impulsaran itineraris per allunyar el flux de persones pels carrers amb major nombre d’habitatges.