Des de les portes del Tribunal Suprem, on es van traslladar per mostrar el suport als membres de la Mesa del Parlament,  representants del PDECat i d’ERC, van lamentar la decisió del jutge. David Bonvehí, del PDeCAT, assegura que “és un error gravíssim” que la Mesa estigui en un procés judicial per “permetre el debat”. Creu també que les decisions del Suprem donen “esperança” per als consellers empresonats si assumeix la seva causa. Des d’ERC, Roger Torrent, reclama l”alliberament de tots els presos polítics”i assegura que l’Estat està actuant “amb venjança i intent d’humiliació”.

El vicepresident del govern català, Oriol Junqueras, ha enviat una “abraçada immensa” a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la Mesa del Parlament, i ha sentenciat que “per molt llarga que sigui la tempesta, el sol sempre torna a brillar entre els núvols”.

També hi ha reaccionat la fins ara presidenta del Grup Parlamentari de la CUP, Mireia Boya. En el seu compte de Twitter, ha dit que “no és una bona notícia” i ha qualificat les mesures cautelars de “decisió per fer-nos mal col·lectivament”.

Una altra reacció ha estat la d’Albano Dante Fachin, exsecretari general de Podem Catalunya. Ha assegurat que “no és tolerable” que Forcadell passi “una sola nit a la presó”. I ha fet una crida perquè els catalans posin “aquesta gent al seu lloc” el 21 de desembre.