Forcadell ha arribat a la presó d’Alcalá-Meco cap a un quart d’una de la matinada en un cotxe policial escortat per dos vehicles de la Guàrdia Civil des del Suprem, on ha comparegut, juntament amb cinc membres sobiranistes de la Mesa del Parlament, investigada per rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. En aquest centre penitenciari, on hi ha empresonades des de fa una setmana les conselleres Meritxell Borràs i Dolors Bassa, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, hi passarà almenys una nit. A diferència  d’elles, Forcadell en podrà sortir si diposita 150.000 euros de fiança. L’advocat de la presidenta de la cambra, Andreu van den Eynde, ha explicat que “Forcadell està forta” i confia que aquest divendres podran abonar aquesta quantitat al jutjat: “L’únic que ens ha de preocupar ara és treure-la en llibertat al més aviat possible”, ha afirmat. Van den Eyde també ha assegurat que recorrerà contra la presó sota fiança.

En cas de pagar aquesta quantitat i eludir la presó, Carme Forcadell quedarà en llibertat provisional amb mesures cautelars. Concretament, haurà d’entregar el passaport abans de les 14 h d’aquest divendres, no podrà sortir de l’Estat espanyol i haurà de comparèixer setmanalment al Tribunal Superior de Justícia o a qualsevol jutjat de la seva conveniència.

Després d’aquesta decisió judicial, Forcadell ha reaccionat a través del seu compte de Twitter i ha agraït “el suport, l’escalf i estima” després de la decisió del Suprem.