Klein també ha criticat el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, a qui ha acusat d’utilitzar el conflicte polític per evitar parlar d’altres qüestions, com la corrupció dins el PP. També s’ha mostrat escèptica amb el referèndum de l’1-O celebrat a Catalunya ja que, ha dit, “hi ha tantes versions diferents del que significa ‘independència’ que sembla un veritable desafiament saber com votar per una cosa si no saps realment el que estàs votant”.

L’escriptora canadenca ho ha dit en el debat anomenat Fer front a les polítiques de la confusió i la por: la justícia social com a repte global, en què ha aprofitat per mostrar-se a favor de l’actitud de l’alcaldessa, Ada Colau, per com ha pogut “navegar per aquesta crisi tan intensa”.

Colau s’ha alineat amb Klein per posar fi a l’estratègia del xoc

L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha alineat amb les idees que defensa l’activista per combatre l’estratègia del xoc, el que Klein considera una tàctica de distracció, personalitzada, sobretot, en el cas de Trump, per evitar que la ciutadania es fixi en les polítiques del dia a dia. En aquest sentit, Ada Colau ha llançat un missatge als barcelonins i ha demanat que aquesta situació d’estrès “no ens divideixi com a ciutadania”.

L’alcaldessa ha reiterat que és “inadmissible” que el govern legítim de Catalunya estigui a presó i ha destacat que Barcelona “fa mesos que està sota situacions d’estrès duríssimes”, en referència a l’atemptat a la Rambla i, posteriorment, amb el cas català i la proclamació d’independència.

Klein i Colau han estat presentades com dues dones que representen la resistència i la lluita a favor de les polítiques socials. La trobada a Barcelona coincideix amb la publicació, aquest mateix mes, del nou llibre de Naomi Klein, ‘No n’hi ha prou amb dir no’.