Eva Parera pressupost 2022

La presidenta del Grup Municipal de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, ha anunciat que ella i els seus regidors votaran a favor del pressupost de Barcelona del 2022, després de les negociacions intenses amb el PSC les darreres hores. “Tornen inversions que són importants per a nosaltres i que fins ara es van deixar de costat per prioritzar l’acord amb ERC”, ha dit Parera, minuts abans de l’inici del ple del desembre, l’últim del 2021. La líder de BCN Canvi s’ha felicitat perquè ERC no tingui “cap influència” en la tramitació dels comptes del proper any i ha agraït la “valentia” dels socialistes per voler negociar.

Per garantir un major suport als comptes, el PSC ha mantingut contactes en les darreres hores amb Barcelona pel Canvi per aconseguir el seu “sí”. El grup de Parera —que des d’ara es fa dir Valents— està format per dos regidors, però la regidora no adscrita, Marilén Barceló, comparteix les seves votacions. Per tant, aquests tres vots a favor fan que el govern de BComú i el PSC arribin a la majoria absoluta.

D’aquesta manera, l’abstenció d’ERC, amb la qual els republicans facilitaven l’aprovació dels comptes a canvi de no frenar el pressupost de la Generalitat, ja no és pas decisiva.

Un “dic de contenció” contra l’independentisme

Parera ha confirmat el seu vot en una compareixença davant dels mitjans de comunicació a les portes de la Prefectura de la Policia Nacional a la via Laietana, on ha saludat els agents que custodien l’edifici. Des d’aquí, ha celebrat que l’independentisme no governi la ciutat de Barcelona. “Maragall demanava que l’edifici de la policia no fos expulsava de la via Laietana”, ha criticat. En aquest sentit, la líder de BCN Canvi creu que l’edifici policial és un exemple de “dic de contenció contra les polítiques sectàries” de l’independentisme.

Eva Parera assegura que la poca influència d’Ernest Maragall en el pressupost i deixa “debilitades les polítiques populistes dels comuns” a l’Ajuntament de Barcelona

A canvi del “sí”: més comissaries i inversions

A banda de reduir la influència d’ERC en les partides pressupostàries, Barcelona pel Canvi ha defensat el seu vot a favor pels acord assolits durant les negociacions. Per exemple, Eva Parera ha celebrat que s’aprovin més places de la Guàrdia Urbana, “fins a 1.300 dotacions”, i que cada districte tingui una comissaria de guàrdia de referència abans de la fi del mandat, amb l’objectiu d'”agilitzar” la resposta a un problema d’inseguretat. En aquest sentit, aplaudeix la seguretat “comença a agafar un paper rellevant” en els comptes municipals.

Per altra banda, veu amb bons ulls que hi hagi partides que “afavoreixin la rebaixa fiscal“, si bé considera que “no és suficient” però sí “un avenç” per ajudar a crear llocs de treball i reactivar l’economia després de la pandèmia de la covid.