Pere Aragonès conferencia presidents

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha titllat de “decebedora” i “insuficient” la posició del Govern espanyol davant la sisena onada de la covid. “Cal actuar amb més valentia i responsabilitat per corregir la tendència actual de la pandèmia. S’estan equivocant en no prendre mesures contra l’òmicron”, ha assegurat.

El cap de l’executiu català assistia a la trobada de presidents amb una petició destacada: implantar restriccions més severes al conjunt d’Espanya, similars a les de Catalunya, com el toc de queda. El govern de Pedro Sánchez, però, ha continuat defensant les mesures ja presentades, com la mascareta obligatòria en exteriors, hi hagi o no distància de seguretat, a partir del 24 de desembre; i l’aposta per reforçar la vacunació. “No ho podem supeditar tot a la vacunació perquè no és suficient quan tenim al davant unes setmanes de molta interacció social”, ha afirmat el president de la Generalitat.

La reacció d’Aragonès ha arribat a la mateixa hora que la compareixença del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha donat detalls sobre l’obligatorietat de la mascareta. Aquesta mesura s’aprovarà aquest dijous en un Consell de Ministres extraordinari.

Aragonès reclama uns fons covid el 2022

En la seva intervenció, Aragonès també ha demanat crear un nou fons covid per al 2022 per tal de reforçar el sistema sanitari. I, a més, crear ajudes econòmiques per als sectors afectats per les restriccions, com l’oci nocturn, la restauració, la cultura, l’esport o el comerç.

Una baixa laboral per tenir cura dels infants confinats

Aragonès ha posat també sobre la taula la necessitat de crear una baixa per als pares que hagin de quedar-se a casa tenint cura dels fills confinats. Ha recordat que els contagis a les escoles han augmentat i que això es tradueix en problemes de gestió familiar. Tant per a aquesta proposta com per a l’anterior, Aragonès assegura haver rebut una resposta evasiva per part del Govern espanyol.