cavalcada 2019

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, creu que les diferents ciutats de l’estat com Barcelona han de poder celebrar la Cavalcada de Reis 2022, tot i l’expansió de la variant òmicron. “Els nens mereixen tenir cavalcades aquest any i espero que sigui així. El Govern d’Espanya treballarà perquè sigui així“, ha dit. En aquest sentit, ha deixat l’organització d’aquests esdeveniments en mans dels municipis: “Els ajuntaments han acumulat experiència de com celebrar les cavalcades“.

Sánchez ha fet aquestes declaracions després de la Conferència de Presidents Autonòmics d’aquest dimecres, en què ha anunciat la mascareta obligatòria en exteriors a partir del 24 de desembre. El cap de l’executiu espanyol assegura que en les festes passades, les primeres en pandèmia per la covid, va haver-hi cavalcades en molts municipis quan encara no existia la vacuna per al gruix de la població.

Sense un risc de contagi elevat si hi ha mesures

En aquest sentit, Pedro Sánchez creu que, amb l’ús obligatori de la mascareta i amb l’avanç de la vacunació de la tercera dosi en adults i de les dues primeres en els nens, aquests espectacles es podran fer sense que suposin un risc de contagi elevat.