Eva Parera, Marilén Barceló i Óscar Benítez

Barcelona pel Canvi, la formació que lidera Eva Parera a l’Ajuntament de Barcelona, es dirà Valents. El canvi de nom arriba pocs mesos després que l’impulsor d’aquesta coalició el 2019, Manuel Valls, abandonés la política municipal. En una entrevista a Europa Press, Parera ha reconegut que “després de la marxa de Manuel Valls, el grup ha canviat i hem crescut”. La intenció de Valents és fer el salt a la política catalana a les municipals del 2023.

Un partit de centre dreta

El perfil de Barcelona pel Canvi a Twitter ja ha fet el canvi de nom a Valents. Fonts de la formació han explicat a betevé que demanarà també canviar el nom del grup municipal a l’Ajuntament de Barcelona. A Europa Press, Eva Parera, que també és diputada del PP al Parlament, ha dit que Valents és un partit de centre dreta que vol apel·lar al vot de la dreta i del PSC, i donar veu a les persones que no se senten representades per les opcions constitucionalistes catalanes.

Avui dia has de ser valent per invertir a Catalunya, per defensar el castellà a l’escola, per defensar la unitat d’Espanya, el dret a la propietat privada i la família
Eva Parera, presidenta de Valents

Valents vol ser un partit només per a Catalunya, sense ambició per tenir representació a la resta de l’estat. Segons Parera, la intenció és aconseguir representació no només a l’Ajuntament de Barcelona a les municipals del 2023 sinó també a totes les demarcacions catalanes. Per això, ha defensat la importància de fer aliances amb altres partits.

Valls ja va demanar que es reinventés el projecte

En una entrevista a betevé, al març, Manuel Valls va indicar la necessitat de reinventar el projecte de Barcelona pel Canvi per a les municipals del 2023, sense ell com a candidat. Valls va abandonar l’Ajuntament al setembre sense acomiadar-se, i va deixar el grup en mans d’Eva Parera i Óscar Benítez. La regidora no adscrita Marilén Barceló també els dona suport, tot i que oficialment no forma part del grup.