El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, ha comparegut aquest dilluns per explicar que els republicans facilitaran l’aprovació del pressupost de l’Ajuntament de Barcelona per al 2022. Ho ha dit després que el president de la Generalitat hagi tancat un acord amb En Comú Podem perquè els comuns aprovin els comptes de la Generalitat, a canvi que ERC faciliti el pressupost municipal de Barcelona. Tot apunta que els republicans s’abstindran.

El líder republicà ha assegurat que el sentit del vot d’ERC “no serà ni decisiu ni rellevant” perquè Barcelona en Comú i el PSC “ja tenen el pressupost pactat amb Barcelona pel Canvi”. De fet, aquesta va ser l’única formació que va votar “sí” als comptes per al 2022 en l’aprovació inicial a la Comissió d’Economia de la setmana passada. Els republicans, en canvi, hi van votar en contra: “No canviem la nostra posició”, ha assegurat Maragall, i ha afegit que “assumim la contradicció per l’interès general del país”.

En aquest sentit, Maragall, que també és diputat al Parlament, ha destacat la importància d’aprovar els comptes catalans per a la ciutat.

“Els comuns sucursalitzen Barcelona”

L’anunci de Maragall ha arribat després que el president del govern, Pere Aragonès, hagin reunit a primera hora del matí tot l’executiu per anunciar-los que havia tancat una entesa d’última hora amb el Grup Parlamentari d’En Comú Podem. Tants Junts per Catalunya com En Comú Podem han convocat les executives dels partits aquest matí per valorar l’acord.

Més enllà d’explicar el nou escenari tant a l’Ajuntament de Barcelona com al Parlament, Ernest Maragall també s’ha adreçat als comuns arran de l’acord: “Han sucursalitzat Barcelona, han posat la ciutat i el pressupost com a peça de negociació política”. I ha afegit: “En prenem nota”. Després de fer aquest retret als comuns, el republicà ha insistit un cop més que facilitar el pressupost de Colau i Collboni “no redueix ni modifica la nostra posició com a grup municipal”, crític amb l’esperit dels comptes proposats pel govern municipal de cara a l’any vinent.