Bosch ha anunciat a través de les xarxes socials que no té intenció de participar al sopar de benvinguda del Mobile World Congress que se celebra cada any, hores abans de la inauguració de l’esdeveniment. L’acte es farà al Palau de la Música Catalana, com ja va passar el darrer any. El líder d’ERC a Barcelona s’ha mostrat crític amb la presència de Felip VI, amb qui no vol coincidir i a qui ha acusat de ser una “persona que simbolitza la repressió contra el poble de Catalunya”. Bosch ha afirmat també que espera que l’esdeveniment “sigui un èxit”.

La negativa de Bosch de no participar en el sopar oficial se suma a la crida que va fer Maria Rovira, la regidora de la CUP Capgirem Barcelona, a les xarxes socials aquest dimarts passat per demanar a l’alcaldessa que “no vagi a rebre Felip VI”. De moment, Ada Colau no s’ha pronunciat i no se sap si presidirà l’àpat al costat del monarca.

En aquest mateix sentit també es va pronunciar fa un parell de dies el secretari de Tecnologies de la Informació i Comunicació de la Generalitat, Jordi Puigneró. En el seu compte de Twitter va afirmar que no assistiria al sopar en senyal de protesta per la presència de Felip VI. Puigneró va assenyalar que el rei va fer un discurs que recordava el lema “a por ellos”, utilitzat per policies que van ser destinats a Catalunya per l’1-O.

Hi haurà protestes durant el sopar inaugural del MWC?

Fa sis mesos que el rei no visita Catalunya. La darrera vegada que ho va fer va ser durant la manifestació del 26 d’agost en un acte en contra dels atacs terroristes de Barcelona i Cambrils.

En el sopar inaugural del Mobile World Congress també hi assistirà la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáez de Santamaria, i altres personalitats del món polític. Tot i que no hi ha encara convocatòries fermes, alguns activistes han proposat a través de les xarxes socials boicotejar aquest acte.