El líder municipal del PDeCAT, Xavier Trias, ha acusat Colau de “fer teatre i pervertir la realitat”. “Vostè és un desastre”, ha etzibat Trias, que ha recriminat a l’alcaldessa que hi hagi desnonaments diaris i una nova bombolla immobiliària. Des de Cs, Carina Mejías ha retret a Colau que prometés coses que no ha pogut complir. “La seva supèrbia s’ha vist desbordada per la seva desesperació”, ha reblat.

Alfred Bosch (ERC) ha certificat que les promeses d’habitatge de Colau han esdevingut un fracàs. “Quan el vestit d’alcaldessa li va gran, torna a ser activista, si vol ser activista, torni-hi”, ha sentenciat. El líder socialista, Jaume Collboni, ha assegurat que Colau només podrà acabar 180 pisos en tot el mandat i ha criticat els “pisos contenidor”. “Una mica més d’humilitat per reconèixer el seu fracàs”, ha conclòs l’exsoci de Colau.

Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha afegit més llenya al foc: “La seva major promesa ha estat el seu pitjor fracàs”. Ha retret que la política d’habitatge de Colau és “pura façana” i li ha etzibat que va ser “una bona activista però una pèssima alcaldessa”. Eulàlia Reguant (CUP) ha assegurat que “hi ha eines per explorar sense pidolar a l’Estat canvis legislatius que sabem que no es produiran”. La regidora cupaire ha animat Colau a “fer polítiques transformadores”.

En la rèplica, l’alcaldessa ha dit que no tolera lliçons de grups de l’oposició com el PP, PSC o el PDeCAT, a qui ha acusat de desregular el mercat de lloguer o alimentar la bombolla immobiliària. “Ens hem partit la cara per aturar desnonaments, i a l’Administració fem el màxim possible”, ha conclòs Colau, que ha demanat una visió constructiva de l’oposició en l’habitatge.