L’alcaldable de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, ha reconegut que els sis regidors aconseguits en les eleccions municipals del 2019 són un resultat que queda “molt lluny de les expectatives” i n’ha assumit la responsabilitat. “He fracassat”, ha dit l’ex-primer ministre francès, que presentava la seva llista com l’alternativa per evitar a l’Ajuntament “el populisme i el separatisme”, que ha definit com “els grans enemics” de la democràcia.

“És absolutament desiciu que no ens aturem i que reaccionem”, ha dit seguidament Manuel Valls. L’ex-primer ministre francès s’ha preguntat què hauria passat aquest 26-M si les forces constitucionalistes haguessin sumat forces per evitar un nou govern d’Ada Colau (BComú) o un govern independentista d’Ernest Maragall (ERC). En aquest sentit, ha cridat a abandonar el debat esquerra-dreta i a organitzar una “col·laboració constitucionalista” entre Cs, el PSC i el PP.

Valls garanteix que es queda a Barcelona com a regidor

Tot i els resultats aconseguits (un més que Cs el 2015), Valls ha garantit que continuarà en la política municipal com a regidor. “El meu compromís amb Barcelona segueix. Això ha estat una primera etapa política, però jo continuo“, ha dit en la seva compareixença. L’ex-primer ministre francès ha destacat que està “arrelat en aquesta ciutat” i que té un “compromís” amb els electors barcelonins.

Manuel Valls també ha aprofitat per advertir Ciutadans, el partit que li ha donat suport en la carrera a l’alcaldia, per la possibilitat que la formació d’Albert Rivera pugui pactar amb l’extrema dreta en municipis com Madrid per formar un govern: “Tota aliança amb Vox seria per mi un motiu per trencar amb el partit”, ha dit contundentment Valls.