Els pactes postelectorals seran claus per poder garantir la governabilitat a Barcelona després del 28-M. Ara bé, l’anunci d’eleccions generals avançades per al proper 23 de juliol suposa un canvi de panorama pel que fa a les possibles aliances. Segons el politòleg Marc Guinjoan, “l’anunci afectarà de manera crucial en la política de pactes”.

“A ERC se li acaben els incentius per fer un pacte d’esquerres”

En el programa especial de betevé l’endemà de les eleccions, Guinjoan ha afirmat que “si hi havia un pacte que podia desbancar Trias era el de les esquerres” (per fer alcalde Jaume Collboni) i creu que ara “a ERC se li acaben els incentius de manera bastant contundent”. Per tant, veu poc probable que es produeixi aquesta aliança entre el PSC, BComú i ERC.

Una altra de les opcions que hi havia sobre la taula era que el PP donés suport en una possible investidura de Collboni. Guinjoan, però creu que “el PP ara entra en campanya electoral cos a cos amb el PSOE” i, per tant, no està tan clar que Sirera pugui fer aquest moviment.

Caldrà veure com es desenvolupen els esdeveniments a la ciutat després d’una jornada electoral que ha deixat uns resultats ajustadíssims.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?