ORIOL JUNQUERAS, president d'ERC "Aquesta vegada haurà de ser, farem que sigui la consulta definitiva, les eleccions definitives. I ara que tenim una data, ara hem de guanyar i hem de tot el possible per guanyar, i farem tot el possible per guanyar, i ens assegurarem que els ciutadans d'aquest país guanyin."

Després que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi anunciat l’acord per celebrar eleccions el 27 de setembre, ha comparegut en el mateix escenari el president d’ERC, Oriol Junqueras. El líder republicà ha valorat positivament que aquest dimecres s’hagi refet el “clima de confiança” que, diu, ha d’accelerar i culminar “el procés cap a la independència de Catalunya”.

Junqueras ha destacat que el 27 de setembre els catalans tindran l’oportunitat de votar unes eleccions plenament vinculants i està convençut que seran “la consulta definitiva”. Oriol Junqueras assegura que durant aquests mesos es prepararan “encara millor per guanyar la independència”. El president d’ERC ha defensat que la independència és “indispensable” per a la regeneració democràtica, la lluita contra la corrupció i per “fer un nou país, net i just”.

Sobre el calendari, Oriol Junqueras reconeix que volien que les eleccions es convoquessin abans dels comicis municipals, però defensa que “tots els acords exigeixen cessions” i que l’acord actual “és el millor perquè és el que permet votar”.  Pel que fa a les llistes, el president d’ERC ha apuntat que “cadascú farà les llistes que puguin recollir un màxim suport”.

Artur Mas ha plantejat que de cara a les eleccions municipals del 25 de maig es podria estendre l’acord a les corporacions municipals i que és “ampliable a totes les formacions que s’hi vulguin afegir”. Junqueras ha matisat que hi haurà municipis en què l’entesa serà molt natural i d’altres en què no serà viable.

Un cop fixat aquest acord, ara Junqueras confia arribar a un pacte pels pressupostos per garantir les polítiques socials i per poder fer passos endavant en la creació d’estructures d’estat.