Barcelona és una ciutat doblement perjudicada per la Generalitat. Aquesta és l'anàlisi que en fa Alberto Fernández Díaz perquè el govern català, diu, no paga el que deu i ha reduït les inversions. Per això ha reclamat avui un tracte capital per a Barcelona, que blindi el finançament del consistori. El líder del PP ha assegurat que l'Estat aporta més diners a la ciutat mentre que la Generalitat els retalla, i ha acusat l'alcalde de no denunciar-ho. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "A l'alcalde Trias no li interessa la ciutat, només la independència de Catalunya quan es relaciona amb el govern de la Generalitat. Una Generalitat de CiU que menysprea Barcelona amb la complicitat del seu alcalde." Una actitud de menyspreu que Alberto Fernández ha exemplificat en els peatges. Diu que en altres zones hi ha descomptes que els barcelonins no tenen. Per això ha reclamat que les barreres del Garraf i dels túnels de Vallvidrera siguin gratuïtes. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Barcelona es una ciudad de peaje. Pagamos peajes por entrar y salir de la ciudad. Sería conveniente que los barceloneses recibiéramos el mismo trato que los catalanes de otras comarcas." El líder del PP ha demanat que en la futura llei electoral catalana Barcelona sigui una circumscripció electoral pròpia.

La conferència ha començat amb un minut de silenci per condemnar l’atemptat terrorista d’aquest dimecres a París contra el setmanari ‘Charlie Hebdo’. Ja en el seu discurs, Alberto Fernández Díaz ha reclamat un “tracte capital” per a Barcelona, que s’hauria de traduir en un nou estatus de ciutat que en blindi el finançament local. En aquest sentit, el president del Grup Municipal del PP ha carregat contra el “dèficit inversor” de la Generalitat amb Barcelona, que segons Fernández Díaz ascendeix en els últims cinc anys a 3.385 milions d’euros.

Alberto Fernández Díaz ha aprofitat l’adhesió que aquest dimecres va fer l’Ajuntament a la xarxa Tributs de Catalunya per criticar que l’alcalde, Xavier Trias, “posa la ciutat al servei de l’independentisme”. “A l’alcalde Trias no li interessa la ciutat, només la independència de Catalunya” ha sentenciat. El dirigent del PP ha assegurat que amb el debat sobiranista Trias tapa la manca d’inversió i el deute de la Generalitat amb la ciutat. Fernández Díaz ha afegit que el Govern espanyol ha augmentat les aportacions a la ciutat mentre que la Generalitat les ha reduït a nivells “ínfims”.

Reclama peatges gratuïts

El líder municipal del PP ha aprofitat la conferència per exigir la gratuïtat dels peatges del Garraf i dels túnels de Vallvidrera per als barcelonins perquè gaudeixin dels mateixos tractes que la Generalitat té amb ciutadans d’altres comarques. “Barcelona és una ciutat de peatges, paguem per tot i per entrar a la ciutat”, ha criticat. Fins i tot, Alberto Fernández ha reclamat que en la futura llei electoral catalana Barcelona ciutat sigui circumscripció electoral i districte únic.