Xavier Trias es vol quedar a l’Ajuntament, com a mínim, un mandat més. En la trobada anual al Col·legi de Periodistes, l’alcalde de Barcelona ha reiterat que es presentarà a les pròximes eleccions municipals per donar continuïtat al projecte que ha engegat el govern municipal durant aquest darrer mandat, “durant aquests quatre anys hem assentat les bases d’un nou projecte de futur per a la ciutat. Ara és moment de consolidar aquest canvi”.

Això sí, amb la mirada posada en els comicis, Xavier Trias ha llançat una petició perquè el pròxim govern sigui més fort, “caldrà governar amb més regidors per encarar els reptes de futur i les noves necessitats socials de Barcelona”. Assegura que el repte és aconseguir 21 regidors, però reconeix que no creu que la seva formació els aconsegueixi tots. Per això, confia a arribar a un acord que els permeti assolir aquest nombre de regidors.

L’alcalde ha recordat que el darrer mandat, amb 14 regidors, “no ha estat gens fàcil”. Però s’ha mostrat satisfet per haver construït ponts amb la resta de formacions polítiques de l’Ajuntament, ja siguin els acords per als pressupostos amb el PP i el PSC i els projectes que han impulsat al costat d’UxB. Trias ha reconegut també que no han prosperat, en canvi, els acords puntuals amb ICV.

Més enllà dels reptes electorals, Trias ha fet balanç de l’actuació de govern. En termes econòmics, considera que no es pot abaixar la guàrdia pel que fa a la creació d’ocupació. L’alcalde ha destacat que la inversió estrangera ha creat més de 20.000 llocs de treball. També ha elogiat que el model de col·laboració públicoprivada “és i ha estat un èxit”.

La convivència amb el turisme també ha estat un dels temes que ha tractat l’alcalde en la conferència. Considera que encara hi ha camí per recórrer per desconcentrar el turisme. A més, Trias assegura que cal que els ingressos que genera aquesta activitat econòmica es reverteixi més directament en el benestar dels ciutadans.

Xavier Trias ha recordat que al llarg del mandat s’ha incrementat en un 43% el pressupost per a polítiques socials. Ha destacat que el districte de Nou Barris, un dels més castigats per la crisi, rep el 20% de les ajudes econòmiques de la ciutat. A més, l’alcalde ha defensat un cop més la volutat d’ampliar el parc d’habitatges de lloguer social.

L’alcalde ha fet repàs també dels grans projectes que hi ha sobre la taula. Des de la transformació de la plaça de les Glòries, fins al nou projecte per a la Rambla passant per la reurbanització de les Casernes de Sant Andreu o l’arribada de l’L9 a la Zona Franca i els barris de la Marina.