Les mobilitzacions i accions han arrencat aquest dilluns amb una “piulada massiva” a Twitter. A les 20.30 h, l’ANC ha llançat una crida per reclamar un pacte entre Artur Mas i Oriol Junqueras per convocar eleccions.

L’etiqueta #AcordiEleccionsJA s’ha convertit en “trending topic” tant a Barcelona com a tot Espanya. En canvi, la cassolada convocada per a les 21.30 h, ha tingut poc seguiment.

La campanya que ha iniciat l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) du el nom d’“Acord, eleccions i independència”. Segons un comunicat de l’ANC, s’inicia una setmana clau per tal d’aconseguir un acord que permeti la celebració d’unes eleccions de caràcter plebiscitari abans de les eleccions municipals. La data que es fixa l’ANC perquè s’arribi a un acord és el 15 de gener. A partir d’aquesta data, l’Assemblea preveu intensificar les accions si no hi ha acord i convocarà concentracions arreu del país, i una mobilització de “major intensitat” per diumenge 18 de gener, en cas que l’acord no hagués arribat.

Una consulta de l’Assemblea

El secretariat nacional de l’Assemblea va decidir en el darrer plenari, el 10 de gener, iniciar un procés de consulta, dirigit als socis, col·laboradors i simpatitzants, per tal de decidir quin ha de ser el posicionament de l’ANC, tant si s’arriba a un acord com si no n’hi ha.

L’Assemblea es planteja dos escenaris: si hi ha acord, la “consulta servirà per definir quin ha de ser el grau d’implicació i de compromís de l’organització en aquestes eleccions. Si no hi ha acord, la consulta serà el punt de partida per fer públic el posicionament de l’associació i la seva proposta d’actuació a curt termini.