Tota l’oposició

a l’Ajuntament de Barcelona ha comparegut junta, aquest divendres, amb els responsables del Gimnàs Social Sant Pau per reclamar al govern municipal una solució per a aquesta instal·lació del Raval. L’1 de juliol va vèncer el contracte de lloguer i la cooperativa encarregada tem que la propietat els faci fora de l’edifici de la ronda de Sant Pau. Per això, recorden que el 2018 el ple es va comprometre a comprar la finca per assegurar la continuïtat del gimnàs.

“No tenim acord pel sobrepreu que posa la propietat per vendre la finca i per la inacció de l’Ajuntament, que ha prioritzat altres compres i ens ha posat a la cua”, ha afirmat Ferran Aguiló, membre del consell rector del Gimnàs Social Sant Pau. Aguiló ha instat el govern municipal a “defensar l’interès social” d’aquesta instal·lació i ha lamentat no haver pogut parlar mai directament amb l’alcaldessa. De fet, ha explicat que tres setmanes abans de vèncer el lloguer es van reunir amb l’Ajuntament per “apressar la propietat”, però que no han tingut cap resposta.

Els grups demanen a Colau complir els acords

En la compareixença conjunta a l’Ajuntament, Jordi Coronas (ERC), ha reclamat al govern municipal “passar del compromís a l’acció”. Des de JxC, Elsa Artadi ha denunciat la “negligència i incompliments” del govern Colau en allò que va aprovar el plenari. Els dos grups han recordat que a principis del 2020, la Generalitat va fer una aportació de 135.000 € a la cooperativa per ajudar a sufragar la situació econòmica difícil de la instal·lació.

Paco Sierra (Cs) ha instat el govern municipal a complir els acords “que són bons per la ciutadania” i explorar “noves fórmules de col·laboració publicoprivada”. “Vostès fan una feina molt humana, no poden estar d’ocupes”, ha dit Josep Bou (PP), que ha demanat a l’Ajuntament que s’involucri per arribar a un acord. Des de BCN Canvi, Eva Parera ha elogiat la solidaritat del Gimnàs Social Sant Pau i ha dit que el govern té “l’obligació moral” de complir allò acordat al plenari.