El Gimnàs Social Sant Pau està a punt de deixar enrere la difícil situació econòmica que va fer perillar l’equipament. Els responsables del gimnàs treballen en un acord amb el govern municipal que en garantirà la viabilitat futura. Tot i que el pacte no està tancat, els treballadors de la cooperativa respiren alleujats. Després d’uns mesos díficils en què el gimnàs ha pogut continuar obert, gràcies en bona part a la solidaritat, sobretot de veïns i entitats del Raval, ara tot apunta que arriba la solució definitiva.

La Generalitat també hi contribueix

A principis de gener, una aportació de 135 mil euros de la Generalitat de Catalunya va permetre a la cooperativa cancel·lar els deutes amb Hisenda, Seguretat Social i petits proveïdors. Per conèixer més a fons la tasca social i esportiva que es desenvolupa des d’aquest espai del barri del Raval, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, n’ha visitat les instal·lacions aquest divendres matí. El Homrani ha destacat que espais com el Gimnàs Social Sant Pau ajuden a generar cohesió i a no deixar enrere ningú.

Captació de nous socis

Un cop superat el primer tràngol, que va permetre evitar-ne el tancament, el Gimnàs Social Sant Pau va fer una crida als barcelonins a fer-se’n socis per fer esport i també solidaritat. Una campanya que mantenen oberta per guanyar finançament.

El Sant Pau dona actualment servei a uns 900 usuaris sense recursos, i d’aquests uns 200 hi han arribat derivats pels serveis socials del consistori. Es tracta d’un gimnàs molt arrelat al barri que sempre ha estat vinculat amb projectes i iniciatives per millorar la qualitat de vida dels col·lectius més desfavorits del Raval.

80è aniversari

El Gimnàs Social Sant Pau, ubicat al número 46 a la ronda de Sant Pau, té una llarga trajectòria i aquest 2020 celebra els 80 anys d’història. Una efemèride que podrà celebrar amb el futur garantit.