portes obertes ajuntament barcelona santa eulalia 2023

La majoria de grups de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona han criticat la decisió de suspendre temporalment les relacions institucionals entre Barcelona i l’Estat d’Israel, inclòs l’agermanament amb la ciutat de Tel-Aviv, tal com ha anunciat l’alcaldessa, Ada Colau, aquest dimecres. Les crítiques de l’oposició se sumen a les del PSC, soci del govern municipal amb els comuns, que a través de la tinenta d’alcaldia Laia Bonet ha qualificat de “gravíssim error” la “decisió unilateral” de Colau.

Des de Junts, el candidat a l’alcaldia, Xavier Trias, també ha dit que “és un greu error” i ha vist la decisió com un motiu que demostra “que cal un canvi a l’Ajuntament”. Per Trias, Barcelona ha de treballar “per la concòrdia, sense sectarisme i evitant la confrontació”. De fet, Trias va viatjar a Israel el 2013 quan era alcalde, acompanyat de l’aleshores president de la Generalitat, Artur Mas.

Noemí Martín, de Cs, ha dit que “és vergonyós que Colau utilitzi Barcelona per als seus fins ideològics” i ha qualificat “d’inacceptable” que se suspenguin les relacions amb Israel. La regidora taronja ha dit que cal apostar per “fomentar l’amistat, la tolerància i l’entesa”.

Per la seva banda, Eva Parera (Valents) ha difós un vídeo a través de Twitter per denunciar que el govern Colau ha suspès l’agermanament amb Tel-Aviv “d’una forma dictatorial i per la porta del darrere”. També ha avisat que “la decisió durà conseqüències molt dolentes” i per això la seva formació s’hi oposa.