La tinenta d’alcaldia i líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha qualificat de “gravíssim error” la decisió “unilateral” de l’alcaldessa, Ada Colau, de suspendre temporalment les relacions amb l’estat d’Israel i l’agermanament amb Tel-Aviv. La suspensió de relacions, presa per un decret d’alcaldia, ha obert una altra fractura entre els dos socis de govern a Barcelona. El PSC ha avançat que portarà una proposta a votació en el proper ple per restablir l’agermanament.

Laia Bonet ha acusat l’alcaldessa de “tapar la boca al plenari” prenent la decisió amb un decret d’alcaldia perquè si s’hagués portat a votació al ple s’hauria rebutjat “de forma majoritària”. De fet, al ple del gener es va tombar una proposició de Ciutadans que demanava mantenir l’agermanament amb Tel-Aviv i que va ser rebutjada amb els vots en contra d’ERC i BComú (i l’abstenció del PSC).

“Barcelona no trenca, suma”

Per la tinenta d’alcaldia, la tradició de Barcelona ha estat sempre l’agermanament i, per això, ha recordat que lidera la Unió per la Mediterrània, on hi ha representants d’Israel i Palestina. Bonet ha dit que la suspensió temporal de relacions amb Tel-Aviv no té res a veure amb la que es va fer amb Sant Petersburg arran de la invasió a Ucraïna perquè “el govern d’aquesta ciutat tenia vincles amb Putin”.

Barcelona no trenca, suma com ho ha fet sempre. La situació és molt greu”
Laia Bonet, tercera tinenta d’alcaldia i presidenta del Grup Municipal del PSC