L’Eixample és el districte de Barcelona on viuen més regidors de l’Ajuntament. 12 dels polítics amb representació al consistori tenen fixada la residència en aquest districte, gairebé un terç del total. El segueix, a molta distància, Sarrià – Sant Gervasi, on viuen sis regidors, i després Gràcia, amb quatre. El mapa d’on viuen els regidors és el resultat d’una enquesta que elabora cada quatre anys (coincidint amb els resultats electorals) de la revista ‘Carrer’, editada per la FAVB.

La distribució dels regidors a la ciutat ha canviat respecte a la del 2019. Fa quatre anys el districte on vivien més regidors era Sarrià – Sant Gervasi (10), seguit de l’Eixample (6).

Cap regidor de Barcelona viu a Nou Barris

A banda dels districtes més “populars” entre els regidors, l’enquesta també posa de manifest que no n’hi ha cap que visqui a Nou Barris (com també passava el 2019). Al districte de Sant Andreu només n’hi ha un, del PSC; a Sant Martí hi viuen dos regidors, també socialistes, i dos també a Ciutat Vella, en aquest cas de BComú.

Per partits, els regidors de TriasxBCN només viuen en quatre districtes de Barcelona: l’Eixample (4), Sarrià – Sant Gervasi, Gràcia (3) i les Corts (1). En canvi, els del PSC són els que estan més repartits, en un total de sis districtes: Sant Martí (2), l’Eixample (2), Horta – Guirnadó (2), Sarrià – Sant Gervasi (1), Sants – Montjuïc (1) i Sant Andreu (1). Els polítics de BComú i ERC estan repartits per cinc districtes de la ciutat, i els del PP viuen a l’Eixample i les Corts. Un dels regidors viu fora de Barcelona, al Masnou.

L’enquesta de ‘Carrer’ exclou els dos diputats de Vox per decisió editorial de la publicació. També hi ha una regidora popular, Àngels Esteller, que ha declinat participar en l’estudi.

La meitat dels regidors viuen de lloguer

L’estudi també destaca altres dades curioses dels regidors com el tipus d’habitatge on viuen. Aquí les opcions estan molt repartides. 20 electes viuen de lloguer i 19, en immobles de propietat, sis dels quals paguen hipoteca. Només hi ha un regidor que viu sol, l’alcalde, Jaume Collboni. Per contra, l’habitatge més dens és el d’una parella amb dos fills petits de BComú que viu en un pis de 60 m2.

A l’extrem contrari, els que viuen més amples són un regidor “sènior” de Junts, que viu en un pis de 200 m2 amb la parella.