La massificació i la pressió turística sobre el turó de la Rovira persisteix malgrat la tanca que impedeix l’accés nocturn al recinte museístic. El districte d’Horta-Guinardó està avaluant com ha funcionat la mesura del tancament de nit i els horaris. De moment, però, el regidor Lluís Rabell ha descartat la proposta que va llançar ell mateix fa unes setmanes de regular-ne l’accés amb una entrada, com passa al Parc Güell: “No preveiem aquesta opció”, ha dit.

Rabell ha assegurat que l’Ajuntament de Barcelona vol que aquest espai continuï sent accessible als veïns i també a l’entorn del districte. Per això, aplicar-hi la mateixa fórmula que al Parc Güell “no està damunt la taula”.

El regidor ha destacat també que les bateries antiaèries tenen unes característiques diferents, no només per la dimensió, sinó perquè tampoc no són un monument.

Consolidar-ne els usos culturals

Per això, s’ha mostrat partidari de trobar “una manera més suau de canviar la percepció del turó” per canviar també els fluxos de turistes que el visiten. Es tracta de “canviar el relat” ha defensat, perquè “no sigui un mirador amb trobades festives sinó un lloc d’activitat cultural”.

Per això, igual que la seva predecessora en el càrrec, Rosa Alarcón, aposta per transformar el discurs dels operadors turístics perquè promocionin aquest espai reivindicant-ne l’espai museístic i arqueològic.

El bar Bunkers “no té llicència ni en tindrà”

Pel que fa al qüestionat local del carrer de Mühlberg, l’anomenat Bar BunKers, el regidor ha assegurat que està funcionant sense llicència. El districte ha engegat el procés administratiu per aturar-ne l’activitat, però Lluís Rabell ha assegurat que els propietaris han presentat “tots els recursos que els permet la llei”.

No obstant això, el regidor ha assegurat que quan finalitzi el procés, el bar haurà de tancar perquè la zona està afectada per una transformació urbanística: “No pot haver-hi un establiment d’aquestes característiques”.