L’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquesta setmana un recurs d’apel·lació contra la sentència que anul·la l’eix verd del Consell de Cent. El govern municipal va anunciar que recorreria contra la decisió judicial i aquest dimecres ho ha fet de forma oficial segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar betevé. El recurs defensa la legalitat de l’obra i rebat els arguments de la justícia per tombar aquest projecte.

La jutgessa va dir que per fer aquest eix verd calia modificar el Pla general metropolità perquè la cruïlla de Consell de Cent amb Enric Granados se substitueix per una plaça, tal com va denunciar Barcelona Oberta en la demanda. En el recurs, però, el consistori assenyala que no era necessari aquest tràmit perquè aquest encreuament manté la funcionalitat com a vial i la mobilitat hi continua sent possible.

Segons fonts municipals, la sentència “pràcticament transcriu” l’informe de Barcelona Oberta, on s’assegura que l’eix verd, impedeix la connexió de la xarxa viària secundària amb les vies bàsiques de la ciutat. L’Ajuntament defensa que la justícia no ha tingut en compte cap dels informes municipals que es van aportar per rebatre aquest i altres arguments.

Estudis de mobilitat previs

La sentència també recrimina a l’Ajuntament que no consta cap estudi o memòria socio-econòmica i ambiental sobre les obres. El recurs del consistori al·lega que no hi ha cap infracció normativa i recorda que abans de l’inici dels treballs es van fer diversos estudis de mobilitat, activitat econòmica, salut i qualitat ambiental per justificar els eixos verds.

Finalment, la sentència també fa referència al fet que les obres de la superilla es van fragmentar en diversos lots. El govern municipal creu que en aquest punt el text “incorre en error” perquè no valora únicament el tram de Consell de Cent i d’Enric Granados, que és “l’únic objecte del recurs” presentat pels demandants sinó tots els quatre eixos verds.