Juan José Aizcorbe, diputat Vox
Foto: Miquel Vera (ACN)

(ACN) El cap de llista de Vox a les eleccions del 23-J i diputat d’aquesta formació al Congrés, Juan José Aizcorbe, abandona la seva responsabilitat com a gerent del partit de Santiago Abascal, segons ha avançat ‘El País’ i ha confirmat Vox. Segons la formació, seguirà com a diputat al Congrés i “gaudeix de la màxima confiança de la direcció del partit i també del seu màxim agraïment”.

“Reduir la seva càrrega de feina al partit”

Vox ha reaccionat a les informacions sobre la dimissió d’Aizcorbe i els canvis a la cúpula de Vox amb un comunicat en què ha afirmat que els canvis busquen “un funcionament més àgil i coherent amb la nova situació del partit, present en cinc governs autonòmics i nombroses institucions de tot Espanya”.

En el text, el partit també assegura que Aizcorbe —que va assumir la gerència de Vox el 2019—seguirà fent tasques de control i fiscalització al Comitè de Gestió. També detalla que “va acordar fa mesos reduir la seva càrrega de feina al partit i nomenar un nou gerent”.

Polèmica amb la fundació Disenso

El canvi s’ha donat a conèixer coincidint amb la polèmica per les informacions sobre el traspàs els últims quatre anys de set milions d’euros de la formació a la fundació privada Disenso, que presideix Santiago Abascal.

En el comunicat, Vox carrega contra ‘El País’ per la seva “manca de rigor i professionalitat”. Segons Vox, el diari “menteix” en vincular la marxa d’Aizcorbe al cas de la Fundació Disenso, una “insinuació gravíssima” que afecta “el bon nom” del fins ara gerent i la responsable jurídica del partit, Marta Castro.

El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, afirma en la seva missiva que es tracta de “manipulacions” i “falses acusacions” per “sembrar sospites sobre una fundació” que és la “punta de llança” de la “batalla cultural” contra el “comunisme”.

Paral·lelament, el Tribunal de Comptes ha emès aquesta setmana un informe sobre la fiscalització dels partits que acusa Vox d’haver comès “incompliments que podrien constituir infraccions objecte de sanció”.