La retirada d’amiant al turó de la Rovira començarà aquest dilluns 9 d’octubre. Les fortes pluges de finals d’agost així com les obres d’instal·lació de la tanca que regula l’accés al recinte han deixat al descobert fragments de fibrociment. El districte d’Horta-Guinardó ha contractat una empresa per eliminar aquestes restes després de fer una inspecció tècnica al terreny. El pas següent serà fer un estudi a fons per geolocalitzar l’amiant que encara amaga el subsol.

Calculen que retiraran 40 kg de fibrociment

El regidor del districte, Lluís Rabell, ha detallat que durant el mes de setembre un equip tècnic va inspeccionar el terreny i va localitzar aquests materials altament tòxics. Ara, ha dit, es fa una “actuació d’urgència” per retirar-los amb una empresa especialitzada que seguirà el protocol per a intervencions d’aquest tipus.

Tot i que els veïns sospitaven que els residus estaven al voltant de la tanca, els fragments s’han detectat a tot el recinte, sobretot a la vessant nord i la zona propera al carrer de Marià Labèrnia. Rabell ha apuntat que calculen que es retiraran uns 40 kg d’aquest material.

retirada amiant turó de la Rovira

Segona actuació per examinar el subsol

A banda de la neteja, el consistori sospita que hi ha més restes al subsol. Per això encarregarà un estudi més acurat per localitzar-ne la fondària i, a partir d’aquí, fer un pla per retirar-les.

Paral·lelament, s’estudia plantar-hi arbres per ajudar a fixar la terra i fer més difícil que aflori l’amiant amb la pluja.