Sota el lema “Hola, democràcia” centenars de persones persones convocades per les entitats sobiranistes han tornat a defensar el dret a votar l’1-O i la llibertat d’expressió després dels últims “atacs” i “assalts” a les institucions catalanes d’aquesta setmana. Pretén ser una jornada festiva en què es creï material de campanya per defensar el referèndum de l’1-O i la democràcia. S’han dissenyat pancartes, castells, xapes i lones amb la intenció de distribuir-les per tots els carrers i places.

“Ha començat l’operació Tumult”

A l’acte la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha donat les gràcies als Mossos d’Esquadra, que “estan defensant les seves competències”, després que aquest dissabte l’Estat hagi assumit la coordinació del cos policial. Forcadell ha denunciat que “ha començat l’operació Tumult i això vol dir que volen fer veure que, aquí, a Catalunya, hi ha violència, i no n’hi ha i no n’hi ha hagut i no n’hi haurà”. La presidenta del Parlament ha assegurat que el Govern espanyol pretén acusar-los de sedició ja que, ha dit “ens volen tancats”.

“La nostra arma més perillosa són paperetes, urnes i cartells”

El president de l’ANC, Jordi Sánchez, també ha criticat l’actuació del fiscal superior de Catalunya i ha assegurat que “és una actuació per la porta del darrere”. A més, també s’ha dirigit al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy. Sánchez ha afirmat que no troben les urnes “perquè quan un poble vol preservar el tresor de la democràcia no hi ha Guàrdia Civil, ni fiscal, ni jutge que pugui destruir aquest tresor” i ha reiterat que les urnes seran el proper 1-O als col·legis electorals.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha fet repetit que “la nostra arma perillosa són paperetes, urnes i cartells” i ha fet, de nou, una crida a mobilitzar-se de forma permanent i ha convidat als assistents a la plaça de la Universitat a anar a les universitats a buscar paperetes per repartir pel país.

Durant l’acte, també ha aparegut un helicòpter de la Guàrdia Civil, al qual els assistents han somrigut, convidats pels representants sobiranistes, però també escridassat. A la plaça de la Universitat s’estan elaborant cartells i pancartes per repartir. A més, també s’hi han distribuït 100.000 paperetes oficials, que s’han esgotat en un quart d’hora. En total, ha explicat l’organització, se’n repartiran un milió a tota la ciutat.

 

La ‘Marató per la Democràcia’, també als barris

La mobilització en defensa de la democràcia i les enganxades massives de cartells també s’han fet notar a altres punts de la ciutat de Barcelona. A Nou Barris, per exemple, un centenar de persones han respost a la crida de les entitats independentistes i s’han aplegat a la plaça de la Revolució. Des d’allà s’han dividit en grups per enganxar cartells a favor del referèndum arreu del barri. La de Nou Barris no ha estat l’única ‘encartellada’ d’aquest matí. També se n’han fet a Sarrià, Sant Genís dels Agudells, les Corts i el Clot.