El líder d’Òmium ha reiterat que tenen la consciència tranquil·la perquè creuen que no han comès cap delicte. En resposta a la denúncia per sedició de la fiscalia contra les concentracions de dimecres, ha dit que “ho fem de cara, no ens amaguem de res”. Cuixart també ha assegurat que “darrere nostre hi ha desenes de milers de persones que ocuparien els nostres llocs si caiguéssim”.

En la mateixa línia, el president de l’ANC ha afirmat que “no ens aturaran de cap de les maneres”. Després que tots els detinguts dimecres per la Guàrdia Civil hagin quedat en llibertat amb càrrecs, Sánchez ha assegurat que “no estem disposats a trencar ni per un minut el somriure que ens ha dut fins aquí”.

Més enllà de la mobilització permanent, els líders de les entitats sobiranistes també han fet dues crides concretes. En primer lloc, han convocat una empaperada massiva diumenge, a les 11 del matí, a la plaça de la vila de cada poble i ciutat. I en segon lloc, han demanat que cadascú convenci set persones que no tenen intenció de votar per acudir a les urnes, de manera que la participació sigui alta.