El sindicat majoritari dels Mossos, el  Sindicat Autònom de Policia (SAP), “no entén i crítica rotundamentel nomenament d’un coronel de la Guàrdia Civil per coordinar les actuacions encaminades a evitar el referèndum de l’1 d’octubre. Una de les seves portaveu, l’Imma Viudes, assegura que “aquest no és el procediment que s’havia de seguir, s’hauria d’haver convocat la Junta de Seguretat de Catalunya“. Des del sindicat apunten que els agents estan confosos per tot l’enrenou, i asseguren que estan “cansats” que s’estigui “polititzant” el servei del cos.

D’altra banda, el Sindicat de Policia de Catalunya “lamenta profundament la situació que està travessant el cos de la policia de la Generalitat”. A més, també assenyala que els Mossos d’Esquadra són “un cos jerarquitzat” i que, per tant, es compliran les ordres que arribin als agents. Segons el secretari general de l’organització, David José, la possibilitat que arribin dues ordres diferents per part del coronel i per part d’altres comandaments del cos és molt poc probable. Tot i això, si és produís aquesta situació, José sentencia que “la fiscalia ha emès una ordre“.

Pel que fa a la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC), no s’hi han pronunciat oficialment, si bé sí que ha retuitat dos missatges del ministre d’Interior, Joaquim Forn, que ha reafirmat les idees que ha explicat en roda de premsa a través de la plataforma en línia.