L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquesta tardor les obres de renovació i millora de nou parcs i espais verds de la ciutat, unes actuacions que s’emmarquen dins el Pla Endreça. S’intervé en cinc districtes per canviar la vegetació i zones d’estada, així com substituir part del mobiliari urbà. En total s’hi destinen 3,8 milions d’euros.

Obres a espais amb queixes veïnals

Un dels punts on s’actua és als Jardins de Can Miralletes, al Camp de l’Arpa del Clot, on els veïns fa mesos que reclamen combatre l’incivisme i la brutícia. De moment, l’Ajuntament canvia els bancs i es milloren les superfícies amb pendent i els parterres. Es modifiquen els embornals, part de la vegetació i es substitueixen elements de joc de l’àrea infantil. El pressupost és de 484.031 euros.

Pel que fa a Sarrià-Sant Gervasi, s’actua als Jardins de Mercè Rodoreda per renovar mobiliari com passamans, papereres, bancs, senyalització i enllumenat. També es farà una nova zona de joc infantil i i una àrea d’esbarjo per a gossos. Les obres tindran una durada de cinc mesos amb un pressupost de 709.089 euros. Als Jardins de Can Fabra, a Sant Andreu, s’ha previst renovar la zona de joc infantil i millorar la vegetació. Començaran a treballar-hi a mitjans d’octubre i duraran quatre mesos amb un pressupost de 529.133 euros.

Millores en interiors d’illa a l’Eixample

Al districte de l’Eixample s’adequaran dos interiors d’illa. Ja s’han iniciat les obres dels Jardins d’Elena Maseras per renovar la vegetació i instal·lar-hi reg automàtic, així com estrenar mobiliari, paviments i el drenatge. Les obres tenen un cost de 120.000 euros i es preveu que durin uns dos mesos. A finals de novembre també començaran a treballar als Jardins de Cèsar Martinell, una millora molt reivindicada pel veïnat i la comunitat escolar. Aquí s’hi posaran nous arbres i plantes arbustives i una xarxa de reg. A més també es millorarà la visibilitat i la seguretat de l’espai. La intervenció compta amb un pressupost de 388.157 euros.

També s’actuarà al Parc de l’Espanya Industrial

A Sants-Montjuïc es farà una intervenció de millora i adequació de l’àrea sud del Parc de l’Espanya Industrial. El projecte compta amb un pressupost de 969.979 euros i es preveu que les obres durin uns set mesos. L’objectiu és reconfigurar diferents espais com les zones d’estada, de circulació de vianants o d’activitats perquè cadascun s’usi de forma adequada. Pel que fa al verd, s’incorporaran espècies arbustives de tipus mediterrani.

Al districte de Sant Martí ja han començat les obres al Parc del Clot, on es renovarà el reg i el paviment, així com les paperes i senyalització. Els treballs s’acabaran al desembre i tenen un pressupost de 328.665 euros. A Sant Martí també es faran millores als espais exteriors de les granges de Can Cadena, als lavabos públics. I a Can Mestres, al barri la Marina de Port, s’hi posa nou arbrat i reg.