L’AMPA de l’Escola Sant Josep Oriol, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, ja fa anys que denuncia el mal estat en què es troben els Jardins de Cèsar Martinell —un interior d’illa entre la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer de Villarroel— per manca de neteja. En ser el parc més proper a l’escola, alguns alumnes, a la sortida de classe, hi van a jugar. Una pràctica, però, que pot arribar a ser perillosa. Aquest dijous un infant va trobar una xeringa just dalt del tobogan. Una troballa que, junt amb altres condicions d’insalubritat, ha fet saltar les alarmes dels pares, que ja eviten el parc.

El parc ara mateix s’hauria de precintar. És un espai completament insalubre i insegur”
Òscar Milla, president de l’AMPA de l’Escola Sant Josep Oriol

Milla ha afegit que, per sort, ningú no ha pres mal, però sospita que ningú no neteja aquest interior d’illa, on “s’han instal·lat força persones sense sostre”, i alguns tenidors de gossos no en recullen els excrements.

L’Ajuntament ja n’està al cas

Per en Joey Wieczorek, un pare de l’Escola, la troballa d’una xeringa a la zona de jocs infantils ha suposat travessar una línia vermella i ja ha fet arribar una queixa formal a l’Ajuntament, a través dels canal en línia de comunicació amb el ciutadà. Segons fonts municipals, el districte ja té detectat el problema i hi està prevista una intervenció. Alguns pares, però, pensen que és un problema generalitzat en altres parcs. “Els parcs no estan gaire nets. Els nens són molt curiosos i hi ha molts racons que en un moment pots perdre’ls de vista, ens fa por als pares portar-los aquí“, explica a betevé una altra mare de l’escola.

Ja fa tres anys que es queixen

Tot i que el president de l’AMPA de l’escola, Òscar Milla, ha tornat a fer pública ara la queixa a través de les xarxes socials, des del 2018 ja denuncia la degradació dels jardins. De fet, fa tres anys un pare va resultar ferit en caure-li un fanal a sobre. No ha estat fins ara, però, que, segons explica Milla, alguns partits polítics del districte s’hi han posat en contacte i els han instat a participar en la propera sessió d’audiència pública a la seu del districte de dijous vinent. Abans, però, visitaran la zona per conèixer la situació de primera mà.