No és la rehabilitació integral que els veïns del barri fa anys que demanen, però al Parc del Clot ja han començat les feines de millora. S’allargaran durant tres mesos i han de servir, principalment, per renovar-ne les zones verdes més malmeses i afavorir-hi la circulació de persones amb camins interiors més accessibles. El pressupost que s’hi invertirà és de 200.00 euros.

Tasques de jardineria i papereres noves

La idea és condicionar els espais verds. Per això, es milloraran les masses de pins, molt abundants al parc, i les quals, segons el consistori, tenen problemes per excés de compactació del terreny. El mateix es farà amb els parterres de la zona nord, que s’esponjaran. A més, es plantaran diferents espècies d’arbustos noves.

Les obres han de servir també per millorar el reg, reparar la reixa de drenatge i substituir la meitat de les papereres i els cartells informatius.

La millora integral, pendent

Pels veïns, però, la millora que comença ara queda curta. Ja ho van denunciar en el moment en què es van fer públics els treballs, ja que no es tracta d’una reforma integral. Les arcades del parc, un dels elements històrics més característics, no es reformaran tot i fer anys que estan protegides per un malla per risc de despreniment.