Celestino Corbacho ha parlat a betevé l’endemà de fer oficial la ruptura amb Manuel Valls i la incorporació al grup municipal de Ciutadans, i ha confirmat que s’hi ha sumat en condició de regidor independent (és a dir, que no estarà sotmès a la disciplina del partit).

Ara bé, Corbacho ha assegurat: “Intentaré que això [la condició d’independent] no s’utilitzi per part meva” i, per tant, ha apostat per votar a l’uníson amb els altres tres regidors de Cs (María Luz Guilarte, Paco Sierra i Marilén Barceló). L’exalcalde de l’Hospitalet també ha justificat l’entrada al grup taronja perquè “és una organització amb implantació territorial i representació institucional més gran”.

Centrar-se en la política municipal

El quart regidor de Cs a l’Ajuntament ha explicat que va comunicar la ruptura a Valls en “una conversa tranquil·la i molt correcta”, però s’ha reservat el contingut de la trobada. També ha explicat que ha hagut de prendre la decisió arran del trencament de Cs amb Valls a Barcelona per la investidura, tot i que ell va votar per fer Ada Colau alcaldessa, igual que l’ex-primer ministre francès.

Corbacho ha explicat que en la seva estada a l’Ajuntament de Barcelona vol centrar-se en la política municipal i no en altres qüestions: “No vull ser opinador ni de la política catalana, ni de l’espanyola ni de l’europea”. En aquest sentit, ha allargat la mà al futur govern de BComú i el PSC per “col·laborar si hi ha un projecte positiu” en matèria d’urbanisme, com la futura L9 del metro, els accessos ferroviaris al port o l’ampliació de l’aeroport.

Corbacho, a la Diputació

En les declaracions a betevé, Corbacho ha explicat que el seu futur polític també passa per la Diputació de Barcelona: “Això està acordat amb Cs”, ha dit. Pel que fa a la possibilitat que la presidència de la Diputació l’ocupi la socialista Núria Marín (que va rellevar Corbacho a l’alcaldia de l’Hospitalet de Llobregat), el regidor ha confiat al PSC la responsabilitat d’aconseguir els suports necessaris.